Solicitarea informațiilor de interes public

Solicitarea informațiilor de interes public

Anexa nr.2 – Reguli privind accesul reprezentantilor mass-media in cadrul Spitalului Municipal Costache Nicolescu Dragasani

 

  1. Toti reprezentantii mass-media care vor oferi informatii inregistrate audio/video din incinta sau in legatura cu Spitalul Municipal Costache Nicolescu Dragasani au obligatia de a asigura informarea corecta, completa si obiectiva a publicului.
  2. In incinta spitalului accesul reprezentantilor mass-media se face numai in prezenta purtatorului de cuvant sau a altei persoane desemnata de conducerea spitalului,cu respectarea zonelor in care accesul este interzis din motive obiective.  Exceptie la prezenta regula fac urmatoarele cazuri:    accesul delegatiilor cu acordul managerului, cand acestia vor fi insotiti de manager, purtator de cuvant sau persoana numita prin decizie de catre manager; accesul delegatiilor Ministrului, numai cand acestia isi asuma raspunderea pentru reprezentantii mass-media care ii insotesc.
  3. Accesul reprezentantilor mass-media in incinta spitalului se face numai pe baza legitimatiei de serviciu si a documentului de identitate si va fi permis numai dupa ce acestia atesta prin semnatura ca li s-au adus la cunostinta prezentele reguli de acces si ca se angajeaza sa le respecte.
  4. Accesul in spital se face numai cu aprobarea conducerii spitalului si echipati corespunzator cu halat,ecuson pentru identificare, in zonele si in intervalul orar astfel incat sa nu tulbure activitatea cadrelor medicale sau programul pacientilor.
  5. Reprezentantii mass-media nu vor lua interviuri, nu vor efectua inregistrari audio-video sau fotografii care sa vizeze pacientii spitalului fara obtinerea acordului scris al acestora sau al apartinatorilor.
  6. Reprezentantii mass-media pot filma in spital numai in spatiile pentru care managerul si-a exprimat acordul in mod explicit;
  7. Reprezentantii mass-media care vor obtine si utiliza informatii din cadrul spitalului folosind mijloace de inregistrare audio/video ascunse, se fac raspunzatori pentru faptele lor si vor suporta consecintele. Utilizarea metodelor mentionate atrage dupa sine interzicerea accesului in incinta spitalului cu alte ocazii pe termen nelimitat.

Cerere acces mass media in spital